66433301 (021)

09126433301

  • 1398-02-24

تاریخچه تنبک، تاریخچه تنبک نوازی، شناخت تنبک، آموزش تنبک نواری، آموزش تنبک حرفه ای ، آموزشگاه موسیقی تنبک

ساز تنبک از مهمترین سازهای کوبه ای – پوستی ایران به شمار می رود که در ارکستر ایرانی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. آموزشگاه موسیقی تاج بخش در این مقاله قصد دارد با معرفی و شناخت تنبک ، اطلاعات لازم در خصوص آموزش تنبک در زمینه های مختلف شما را بیشتر با آن آشنا کند .
از آنجا که وزن در موسیقی ایرانی حائز اهمیت است، نقش این ساز در گروه های موسیقی ایرانی بسیار چشمگیر می باشد. امروزه علاقمندان زیادی را برای آموزش تنبک به خود جلب کرده است.
این ساز به نوازنده این امکان را می دهد که از تمام انگشتان دو دست خود استفاده کند. لذا نوازندگی این ساز مستلزم قدرت بالای تکنیکی و متریکی می باشد.
تاریخچه تنبک :
اولین نمونه ضبط هایی که از این ساز در دست می باشد مربوط به زمان قاجار است (بین سال های ۱۲۵۸ تا ۱۲۹۳ ه ش آموزش تنبک در ایران رواج داشته است).
ساز تنبک در چند دهه های گذشته پیشرفت قابل توجه ای داشته است به گونه ای که تبدیل به یک ساز تکنوازی شده است.
تحولات تکنیکی :
نوازندگان ساز تنبک در زمان قاجار از تکنیک های قابل ملاحظه ای برخوردار نبودند و این ساز بیشتر به عنوان یک ساز همراهی کننده با ساز تار، سنتور، کمانچه و … ایفای نقش می کرد.
با ظهور استاد حسین تهرانی، تحولات چشمگیری هم از نظر تکنیک و هم از نظر متریک در این ساز صورت گرفت و اولین کتاب آموزش تنبک نوازی در این دوره نوشته شد. همچنین اولین گروه تنبک نوازی و تکنوازی تنبک در این زمان رخ داد.
شناخت تنبک :
۱-دهانه بزرگ
۲-پوست
۳-تنه تنبک
۴-نفیر یا گلویی
۵-دهانه کوچک

برخی از تنبک نوازان خود آموخته تاثیر گذار :
منظور از تنبک نوازان خودآموخته ، نوازندگانی هستند که به طور مستمر یا حداقل یک دوره ۲ ساله شاگردی سینه به سینه نکرده اند و خود مشغول به آموزش تنبک بوده اند. بیشتر این نوازندگان یا مدت محدودی در نزد اساتید زمان درس گرفته اند و یا اینکه به وسیله آثار صوتی و تصویری به صورت خودآموخته آموزش تنبک دیده اند.

برخی از تنبک نوازان خودآموخته عبارتند از :
محمد اخوان
ارژنگ کامکار
مجید خلج
پژمان حدادی
نوید افقه
محمدقوی حلم
سعید رودباری

ثبت نام آموزشگاه موسیقی تاج بخش
خرید ساز